Isabelle & Astrid | Skumlest
602
post-template-default,single,single-post,postid-602,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Isabelle & Astrid

Isabelle & Astrid

Astrid Dyson & Isabelle Ringnes

Hva leser du på i sommer?

Astrid: Jeg kjører analogt i sommer. La fra meg Kindle og dro med meg tre bøker fra Gardermoen: Vår utrolige hjerneDet vokser et tre i Brooklyn  og Arv og miljø . Ønsk meg lykke til, forhåpentligvis så waister jeg ikke hele sommeren min på Instagram.

Isabelle: Jeg har akkurat kjøpt Kindle og har som mål å bli ferdig med en del av bøkene jeg har liggende der. Nå leser jeg boken So good they can’t ignore you som handler om å jobbe seg til lidenskap fremfor å følge egen lidenskap som «alle» mener at man bør gjøre for tiden. Jeg kjøpte forøvrig boken Sapienspå Gardemoen, men blir stadig mer bekymret over at jeg ikke klarer å holde fokus over lengre perioder. Jeg er overbevist om at det er mitt stigende internett-forbruks fortjeneste. Jeg er rett og slett blitt for godt vant med at innhold er skapt for å fortæres i deilige småbiter.

Hvem har i størst grad påvirket måte du tenker på?

Isabelle: Det er mange forfattere og talere som har endret måten jeg ser på ting, men jeg må nok gi mine foreldre mesteparten av æren for hvordan jeg tenker.

Astrid: Jeg tipper jeg vil bli ganske påvirket av den boka jeg nettopp har kjøpt (Vår utrolige hjerne.), men det må absolutt være mine foreldre. Jeg respekterer mine foreldre, har de friskt i minnet når jeg skal ta avgjørelser og ringer dem om jeg trenger råd. Jeg tror man blir ganske så preget av hvordan foreldre/forsørgere fostrer deg.

Når ombestemte du deg om noe sist? Hva var det om?

Astrid: Jeg hadde tenkt til «å pakke lett», men ga f*** og pakket masse. Jeg flyr frem og tilbake fra Oslo New York og nå når jeg skulle pakke til å dra på ferie i Europa og bo litt hjemme, så ble det 50 kg – fordi jeg ikke gidder å kjøpe dobbelt av alt (for det ender jeg alltid opp med å gjøre om jeg lar yndlings-t-skjorten min ligge hjemme).

Isabelle: iPhonen min sluttet å virke så jeg hadde en ambisjon om å kjøpe Android-telefon for første gang i mitt liv. Jeg var rett ved å ta det store steget utenfor Apples økosystem, men ombestemte meg i siste liten. Det ble en iPhone 6 plus til isteden. Føler meg litt feig.

Kan du nevne en skribent du er uenig med, men likevel leser?

Astrid: Ofte uenig med Eva Grinde (kommentator i Dagens Næringsliv), men jeg leser det hun skriver fordi hun er flink til å skrive og finne interessante ting å kommentere. Av og til er jeg litt enig i det hun skriver uten at jeg vil innrømme det.

Isabelle: Jeg kan ikke komme på en spesiell, men jeg passer på å lese Facebook-postene til republikanske venner og familie i USA for å forsøke å forstå deres synspunkt, enda så håpløst det kan føles til tider. I tillegg så sørger jeg for å omgåes mennesker som er og lever forskjellig enn meg. Jeg tror det er viktig for å få et reellt bilde på hvordan man kan jobbe sammen for å gjøre verden bedre. Teit som det kanskje låter.

Hvis du kan velge helt fritt, hvem ville du helst spist frokost med?

Astrid: Jeg liker å invitere flere på mat, så kanskje Jake Gyllenhaal, Obama, Amy Schumer og Erna Solberg. En passe nervepirrende frokost. Hvis jeg må velge én så går jeg for Jake Gyllenhaal. Jeg kan spise eggerøre mens jeg nyter synet av han. Sorry, Erna, men jeg har dessverre alltid prioritert menn foran det meste av fornuft. (Svakhet. I know.)

Isabelle: Det kommer helt ann på formen, men om jeg skulle valgt blant de som ikke er naturlige frokostgjester hos meg så ville det nok vært Trump. Rett og slett for å forsøke å forstå first-hand hvordan i all verden denne mannen kan ha blitt president i verdens mektigste land. Jeg kunne forøvrig også tenkt meg en frokost med Mark Zuckerberg for å plukke opp noen beskjedne tips om entreprenørskap.

Har du et synspunkt du ikke kan forsvare, men likevel står for?

Astrid: Vær deg selv, du er bra nok!  Samtidig bruker jeg selvbruningskrem, fikser neglene mine hver måned, bleker tennene og håret. Jeg er en sucker for «usynlig» finpussing.

Isabelle: Gi faen! Jeg minner meg kontinuerlig på at jeg må gi mer faen og ikke bry meg om hva andre mener, men sannheten er at vi alle bryr oss om hva andre mener. Og til en viss grad er jo det riktig og viktig. Det som er avgjørende er å skille mellom hvilke meninger som betyr noe og som man bør lytte til, og hvilke som bare er negativt støy.

Hvilke to bøker anbefaler du oftest?

Isabelle: Dale Carnegies Stop worrying and start living og John Greys Men are from mars, women are from venus.  To bøker med teite titler som åpnet en verden av visdom for meg på riktig tidspunkt i livet.

Astrid: Jeg tar meg selv i å anbefale den ryddeboka av Marie Kondo, den funker som fjasan. Jeg er ikke noe selvhjelpsbok-person, men den funker faktisk! Veldig klisje her, merker jeg, men fordi jeg tror alle har godt av å filosofere litt så anbefaler jeg også Alkymisten av Paulo Coelho når jeg snakker om bøker man aldri glemmer. Til niesene mine ville jeg anbefalt Anne Franks dagbok, det er en fin bok å bryne seg på om man er på ferie og er tenåring.

No Comments

Kommenter gjerne

Kanskje du liker noe av dette

Skumlest gjør det enklere å være opplyst i hverdagen.

Top