Marcus | Skumlest
605
post-template-default,single,single-post,postid-605,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Marcus

Marcus

7 spørsmål med Marcus Bleasdale

Marcus Bleasdale har fotografert noen av verdens mest brutale kriger. Han har dokumentert menneskerettighetsbrudd for Human Rights Watch og National Geographic Magazine. Siden 2000 har han jobbet utelukkende i Den demokratiske republikken Kongo og fotografert krigen finansiert av mineralutvinning.

Hvem har i størst grad påvirket måten du tenker på?

Det må bli Philip Jones Griffiths. Han var en fotograf som dekket Vietnam-krigen på 60 og 70-tallet. Hans visjon om dokumentering og fotografi har definert min måte å jobbe på i 20 år. Han var en utrolig omtenksom mann, med et veldig sensitivt øye og forståelse for menneskeligheten.

Hva leser du på i sommer?

Jeg vil gjerne lese ferdig to bøker i sommer. Living by the Gun in Chad av Michelle Debos som jeg nettopp kjøpte. Og Memoirs of a Soviet Ambassadorav Ivan Maisky, som jeg har hatt på hylla i flere måneder. Men jeg har 16 måneder gamle tvillinger, så det blir nok til at jeg leser Gruffalo.

Hvis du kan velge helt fritt, hvem ville du helst spist frokost med?

18 år gamle meg.

Har du et synspunkt du ikke kan forsvare, men likevel står ved?

Jeg ble oppdratt i katolsk tro, men selv om jeg ikke praktiserer lenger er det vanskelig å riste av seg barnetroen. Det er noen synspunkter i den katolske kirken jeg synes er vanskelig å forsvare, og jeg vil ikke si at jeg tror på dem, men de surrer i bakhodet mitt.

Når ombestemte du deg sist, hva var det om?

Jeg ombestemmer meg hele tiden om ubetydelige ting i livet. Men om større ting kommer jeg ikke på et eksempel. Jeg er ganske bevisst og tenker gjennom ting. Når jeg bestemmer meg for noe holder jeg meg til det, men jeg tenker på mange forskjellige alternativer in prosessen.

Kan du nevne en skribent du er uenig med, men likevel leser?

Francis Fukuyama – The End of History og Last Man

Hvilke to bøker anbefaler du oftest?

Heart of Darkness av Joseph Conrad
Scoop av Evelyn Waugh
(Gruffalo…)

No Comments

Kommenter gjerne

Kanskje du liker noe av dette

Skumlest gjør det enklere å være opplyst i hverdagen.

Top